Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 iulie 2012

Adenium obesum (Trandafirul desertului)

Adenium obesum (Trandafirul desertului)



Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Gentianales
Familia : Apocynaceae
Genul : Adenium
Specia : Adenium obesum


Descriere : Este o planta suculenta cu aspect de tufa cu tulpina ingrosata si ramurile subtiri ce atinge pana in 50 cm inaltime ca bonsai. Frunzele sunt ovale, carnoase colorate in verde crud. Florile neparfumate de forma unor palnii pot fi colorate in alb, rosu, roz sau bicolore. Anumite parti ale plantei si seva acesteia sunt toxice.
Denumire populara : Trandafirul desertului
Sinonime : Nerium obesum
Tipul plantei : Suculenta
Durata de viata : Perena
Origine : Africa de Est
Habitat : Zone tropicale ale Africii, poate fi crescuta ca planta de interior inclusiv sub forma de bonsai
Inflorire : August-Septembrie
Temperatura : 10-20°C
Umiditate : Redusa
Luminozitate : Semiumbra
Tipul de sol : Substrat comercial destinat cactusilor si suculentelor, asezat pe un strat de pietris pentru imbunatatirea drenajului
Fertilizare : Primavara si vara se fertilizeaza lunat cu ingrasamant lichid destinat cactusilor si suculentelor sau cu ingrasamant special pentru bonsai daca este crescut sub aceasta forma.
Inmultire : Se inmulteste prin butasire. Se preleveaza butasi sanatosi, vigurosi care se tin 2-3 zile pentru uscarea taieturii dupa care se planteaza in sol format din amestec de parti egale de nisip si pietris. Se tin in lumina puternica si se uda cu cantitati mici de apa pana la inradacinare. Atentie sunt foarte sensibile la excesul de umezeala.
Boli si daunatori : Este o planta destul de rezistenta la boli si daunatori insa este extrem de sensibila in ce priveste udarile si expozitia.
Ingrijire : Oferiti-i un pervaz luminos, cu cateva ore zilnice de soare direct, un ghiveci stabil, prevazut cu multe gauri de scurgere si un substrat adecvat, bine drenat. Se uda rar, cu cantitati mici de apa si numai cand substratul se usuca bine la suprafata. In perioada de inflorire cresteti usor cantitatea de apa administrata. Peste iarna are nevoie de repaus, preferand incaperile luminoase si neincalzite. Radacinile nu sunt foarte dezvoltate de aceea folositi recipiente mici pentru ca apa sa nu se acumuleze in exces. Taierile pentru corectarea formei sau cele specifice bonsailor se vor aplica numai primavara dupa trecerea perioadei de reapus a plantei. Se transplanteaza la 2-3 ani numai daca este nevoie.
Beneficii : Chiar daca este o planta pretentioasa, merita sa alegeti Adenium pentru a va infrumuseta locuinta. Este o planta decorativa prin frunze, flori si prin forma daca aveti experienta si indemanarea modelarii ei sub forma unui frumos bonsai.
Parti toxice ale plantei : Planta secreta un latex toxic
Simptome ale toxicitatii : Grad inalt de toxicitate la ingerarea latexului care provoaca febra, cresterea rimului cardiac, colaps.
Alte specii : Adenium boehmianum, Adenium oleifolium, Adenium socotranum, Adenium somalense, Adenium swazicum, Adenium arabicum, Adenium multiflorum, etc.
# 001 # 002 # 005 # 006
# 008 # 010 # 012 # 013
# 014 # 024 # 035 # 036
# 052 # 056 # 062 # 066
# 077 # 079 # 082 # 098
# 099 # 100 # 101 # 102
# 103 # 104 # 105
View Original Adenium Catalog New Adenium 2009 Varieties

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu