Totalul afișărilor de pagină

marți, 10 iulie 2012

Dracena

Dracena este o planta care se preteaza atat pentru casa cat si pentru birou.
Este o planta cu tulpini svelte care poarta in varf o corona de frunze, avand per ansamblu aspectul unui palmier, asa incat prezenta ei in apropiere poate linisti dorul indragostitilor de peisajele exotice, cu palmieri.

Denumirea sa provine din limba greaca de la cuvantul "dracina" care se traduce prin "zmeoaica". Sucul acestei plante, uscat, se mai numeste si "sange de dragon" datorita culorii portocaliu-roscat.

Este recomandata iubitorilor de plante incepatori sau foarte ocupati intrucat ingrijirea ei este relativ simpla daca se cunosc si se respecta cateva reguli de baza.

Prezentare

Se prezinta sub forma unui copacel, asemanator unui palmier. Frunzele sunt verzi, in forma de spada, lungi si late.Florile apar primavara si vara doar la plantele batrane.
Poate atinge inaltimea de 120-130 cm.
Are o longevitate mare, chiar si in conditii de apartament.

Ingrijire

Ii sunt benefice temperaturile usor mai scazute - vara intre 18-20 de grade Celsius, iar iarna suporta bine chiar si 8-10 grade Celsius.
Lumina ii este benefica si ea, dar nu este indicat sa stea direct in bataia soarelui. Pe de alta parte frunzele i se vor decolora daca lumina va fi insuficienta.

Procesul de udare este foarte important intrucat cantitatea de apa primita este vitala. Excesul de apa sau lipsa acesteia pot duce la ingalbenirea frunzelor, iar daca umezeala este prea mare radacinile pot putrezi.

Aerul din incapere nu trebuie sa fie prea uscat pentru ca varfurile frunzelor pot deveni brune si se pot usca. De aceea este bine ca frunzele sa fie sterse cu o carpa umeda sau sa se pulverizeze cu apa cat mai frecvent.

Inmultire

Se inmulteste prin butasi.
De la baza sau din varful plantei se desprind cu grija lastari de circa 10 cm care se pun la inradacinat in ghivece cu nisip. Caldura si umiditatea ridicata sunt foarte importante pentru reusita procesului de inmultire.
Transplantarea se face primavara, odata la 2-3 ani.
Tot primavara este indicat sa se schimbe pamantul de la suprafata ghiveciului.

Atentie la

Curent, paianjenii si molii care ii pot fi foarte daunatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu