Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 iulie 2012

Fagus sylvatica Tricolor

 Fagus sylvatica  Purpurea Tricolor
Fagus sylvatica Tricolor
Potentilla fruticosa Glenroy Pinkie
DESCRIERE: Genul contine 10 specii care se gasesc in zonele nordice temperate, in Asia Mica, China, Japonia si in America de Nord. Sunt arbori de dimensiuni mari, magnifici cu tulpini atragatoare gri argintii, scoarta fina, frunze alternante, flori nesemnificative. Fructele bine cunoscute, sunt putin toxice din cauza continutului lor de acid oxalic. Dezvolta o coroana foarte densa, la umbra lui nemai fiind suficienta lumina si pentru alte plante. Are valoare decorativa atat pentru gradinile mici cat si pentru cele mari.
Acesti arbori masivi ating incet 15m , iar in padure chiar peste 30m. In mod norma are ramuri joasesi frunyis atractiv , lucios, ce asigura o umbra adanca. Toman frunyele capata culoarea bronzului, dar in tonuri mai deschise. Cateva frunye se mentin si iarna. Trunchiul este ornamental, neted, gri-argintiu. La exemplarele mature seamana cu pielea se elefant. Cele patru nuci din ficare fruct tepos sunt apreciate de pasari, mamifere si chiar de oameni. Lemnul este aproape alb si se foloseste la fabricarea de jucarii si mobila.
Rezistenta la putrezire in apa este foarte mare. Se deyvolta bine la soare dar in zonele cu veri fierbinti vor aprecia semi-umbra. Z3-8. Se vor uda frecvent in timpul verilor calduroase, pentru a preveni uscarea marginilor frunzelor. Daca F.sylvatica este udat bine in iunie-inceput de august va avea o a doua preioada de crestere.
Nu se fertilizeaya in prima luna dupa inmugurire. Apoi se va fertiliza la fiecare 2 saptamani, pana la sfarsitul verii, crescand fertilizarea pentru F. sylvatica la sfarsit de iunie-inceput de august pentru a stimula noile cresteri.
Se vor face tunderi ale frunzelor la fiecare doi ani, primavara devreme, daca se doreste mentinerea dimensiunilor. Ramurile tinere se vor reduce de la 3-5 noduri la 1-2.
Fagul creste incet astfel ca nu are nevoie de prea multe tunderi. Oricum, intrucat nu produce de doua ori muguri, este important sa nu permitem internodurilor sa devina prea lungi. Fagul poate fi dirijat , operatie care se va revizui la fiecare trei luni. Eventualele tuneri din crestetul plantei vor putea fi mai severe, in timp ce cele de la baza mai usoare. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu