Totalul afișărilor de pagină

marți, 17 iulie 2012

Araucaria excelsa - Pin de Norfolk

Increngatura : Pinophyta
Clasa : Pinopsida
Ordinul : Pinales
Familia : Araucariaceae
Genul : Araucaria
Specia : Araucaria excelsa


Descriere : Este un copac permanent verde, cu o inaltime de pana la 50 metri. Cultivata in recipiente, planta poate ajunge la 2-3 metri. Are portul piramidal. Frunzisul este alcatuit din ace fine, tepoase, recurbate, de culoare verde deschis initial si apoi verde inchis. Nu produc conuri decat in habitatul natural. Denumire populara : Pin de Norfolk
Sinonime : Araucaria heterophylla
Tipul plantei : Conifer
Durata de viata : Perena
Origine : Originar din Pacific din Insula Norfolk
Habitat : Regiuni muntoase dar exista si hibrizi de talie redusa care pot fi crescuti in interior(se mai numeste si brad de camera).
Temperatura : 5-20°C
Umiditate : Redusa
Luminozitate : Semiumbra
Tipul de sol : Pamant de gradina imbogatit cu fertilizant organic. Solul trebuie sa asigure un drenaj bun.
Fertilizare : Se trateaza cu ingrasamant solid(granule comert), cu absorbtie lenta odata la 4 luni.
Inmultire : Cea mai usoara este plantarea semintelor. Se poate realiza si butasirea insa aceasta metoda este destul de complicata.
Boli si daunatori : Ii dauneaza in primul rand udatul excesiv si uscaciunea. In zilele caniculare exista riscul aparitiei cosenilelor si paianjenilor rosii.
Ingrijire : Se uda moderat si se fereste de excesul de umezeala. Saptamanal i se face un dus in cada de la baie. La fiecare 3-4 ani se trasplanteaza si anual i se inlocuieste pamantul de la suprafata (primavara, in martie). Iarna se tine intr-un loc racoros si luminos.
Beneficii : Planta decorativa putand fi utilizat iarna si ca pom de Craciun. Lemnul este utilizat in industria mobilei.
Alte specii : Araucaria bernieri, Araucaria columnaris, Araucaria laubenfelsii, Araucaria schmidii, Araucaria montana, Araucaria luxurians, Araucaria schmidii, Araucaria subulata, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu