Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 iulie 2012

Hoya

HOYA - Denumita popular Floarea de Ceara, Hoya este un arbust, verde pe toata durata anului, care dezvolta tulpini lungi, cu frunze carnoase, rotunde, ovale sau ascutite in functie de specie, si avand flori mici, parfumate, carnoase si lucioase.

HoyaFlorile la Hoya, asezate in manunchiuri sau in coroana, sunt deosebit de frumoase, ele find de regula albe iar staminele lor, colorate in nuante de rosu , violet.

Din florile trecute, in anul urmator pe aceeasi pedunculi vor aparea noi flori.

Pe lungimea tulpinei apar mici radacini cu care planta se poate agata pe stative special construite pentru a evidentia frumusetea acestor flori in intreaga perioada de vara.

Hoya carnosaPentru dezvoltra armonioasa, Hoya necesita asezarea in locuri luminoase, dar nu in bataia razelor de soare, o caldura moderata, iarna fiind necesara o temperatura de cel putin 10 grade C. Hoya nu suporta umiditate mare in substrat, umiditarea necesara plantei este de preferat a se asigura, inainte de inflorire prin pulverizarea apei pe frunze .

Hoya nu suporta curentii de aer si la schimbarea repetata a locului de amplasare nu v-a mai inflorii. Transplantarea plantei se poate face numai primavara, iar substratul folosit trebuie sa fie un amestec format din pamant de frunze, turba si nisip.

Hoya se inmulteste fie primavara prin butasi de tulpina care detin 3–4 noduri sau vara prin marcotarea tulpinilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu